Home Links Winkels Contact

Cast Ring

Deze puzzel bestaat uit 4 delen, die niet los van elkaar komen. De puzzel is zeer eenvoudig "uit elkaar" te halen.
De bedoeling is om de warboel weer tot ��n complete ring terug te brengen.
Bijzonderheden:
Deze ring, in een op de vinger afgestemd formaat, was erg populair in de 15e eeuw bij huwelijken. Van Martin Luther was het bekend dat hij een soortgelijke ring droeg. Een gerucht ** is het dat deze ring ook gebruikt wordt als bewijs van overspel.
Tip:
De puzzel is bijzonder geschikt als servetring, die op een mooi gedekte tafel op een bruiloft niet zou misstaan. Een leuk "bedank cadeau"?
**
De geschiedenis van de puzzelring
Het verhaal gaat, dat lang geleden een Turkse edelman zo verliefd was op zijn vrouw dat hij er zeker van wilde zijn dat zijn vrouw hem trouw zou blijven gedurende zijn afwezigheid. Hij vroeg zijn juwelier een puzzelring te maken voor zijn vrouw en hij vertelde haar de oplossing niet!
Sommige mensen refereren naar de puzzel als Turkse trouwringen, maar het in onduidelijk hoe de puzzelring deze naam heeft verkregen daar de Turkse bevolking de puzzelring niet als trouwband gebruiken.
(Wel kan men in Turkije volop puzzelringen, in allerlei uitvoeringen, kopen)Moeilijkheidsgraad: 4

Weblink

Oplossing:

Ontwerper: Yosigahara, Nob (JP)

Prijs: €10-20
Verkrijgbaar bij:
Wirwar, Groningen Ultragadgets, Lanaken (Belgie) Spellekijn, Leeuwarden Puzzlemuzzle, Best Pientere Puzzels, Eindhoven Jolie, Eindhoven
Geef u naam en e-mail adres en ik mail u zo snel mogelijk een link naar de oplossing.