Home Links Winkels Contact

Murbiters Devilish Burr

We zijn erg blij om eindelijk deze interessante 6-delige vergulde braampuzzel naar je toe te brengen. Murbiters Devilish Burr is een puzzel waar we al sinds 2010 contact over hebben met de ontwerper Primitivo Familiar Ramos. Primitivo had genoten van de T-Burr-puzzel die voor IPP29 was ontworpen door Grant Smith en Brian Young (ook bekend als Mr Puzzle) en hij begon er een meer symmetrische versie van te maken.

Het nieuwe ontwerp van Primitimo heeft een level-15-oplossing. In de ontwerpfase vond Primitivo enkele oplossingen van niveau 20, maar ze waren niet uniek.

Brian is erg blij met het uiteindelijke ontwerp en de pasvorm van de stukken; een echte uitdaging maar niet onmogelijk. Het programma BurrTools laat het er altijd makkelijker uitzien dan het in werkelijkheid is; zwaartekracht bestaat niet in de computer; en dit is in het begin zeker een handvol, maar hij ontdekte dat er een techniek is om met slechts twee handen te monteren!
Bekijk hier de methode van Brian: https://www.youtube.com/watch?v=YunIrb9fR88&feature=youtu.be
Het is dezelfde uiteindelijke oplossing maar een andere benadering van assemblage en we gebruikten het ook voor de gedrukte oplossing in plaats van de BurrTools-oplossing.

Murbiter is de oude Arabische naam van Sagunto, de stad in de provincie Valencia, in Spanje, waar Primitivo werd geboren.
De puzzel is gemaakt van Queensland Silver Ash en de uiteinden van elk stuk zijn van contrasterend West-Australisch Jarrah-hout. De kleur van het rode hout varieert van een lichtere roze kleur tot een diep bruinrood.

Afmeting: 80 mm x 80 mm x 80 mm.


Moeilijkheidsgraad: 5


Ontwerper: Ramos, Primitivo Familiar (SP)

Prijs: €40+
Verkrijgbaar bij:

Geef u naam en e-mail adres en ik mail u zo snel mogelijk een link naar de oplossing.